A szóbeszéd szerint a Katamarán az első kikötők egyike volt a Tisza ezen részén, és már időtlen idők óta a horgászok paradicsoma. Akár egy vízi szerpentin, ahol a vadvilág legizgalmasabb utazói bukkannak fel, feltárva a gyönyörű folyómenti vidék titkos szépségeit.

Tiszaszőlős határában, a Tisza folyó legkanyargósabb szakaszán, a 422,330-422,480 fkm szelvényei között, a bal parton helyezkedik el a Katamarán Kikötő. Elsősorban a sporthorgászok kedvelt célpontja, de lélekemelő feltöltődést nyújt a természetbarátoknak, egy kerékpár túra pihenőállomásaként, de a fotósok számára is ideális környezet néhány káprázatos felvételhez.

A kikötő csónak, hajó, jet-ski, kajak-kenu kikötésére és veszteglésre alkalmas, melynek egyik része nyílt vízi kikötőrész, másik része kikötő öböl-medence. Vízieszköz bérlési lehetőséggel egyenlőre nem tudunk szolgálni, de hamarosan bővülnek az elérhető szolgáltatások. 

Szállás és egyéb lehetőségek

Tiszaszőlős Katamarán kikötőben található a Tiszavirág lombház. Közvetlenül a part közelében, a Tisza folyó mentén.

A lombház idei évben kerül először kiadásra.

A cölöpökön álló lombház alatt a parkolás biztosított. A lombház fedett terasszal is rendelkezik, itt található a hűtő is. A kb 25 nm-es házba belépve egy kihúzhatós kanapé található, mely pótágyként is funkcionál, innen jutunk a hálófülkébe és az étkező/konyha fülkébe. Az étkezőből nyílik még egy gardróbszoba és a zuhanyzós fürdőszoba WC-vel.

A ház 4 fő elszállásolására alkalmas. Bővebb információ.

Akár a lakókocsival, akár a sátorral érkezőknek is helyet tudunk biztosítani, emellett őrzött parkoló és zuhanyzóval ellátott szociális helyiségek is elérhetők. Ezen felül bográcsozásra, szalonna sütésre is van lehetősége a nálunk pihenőknek.

A horgászni vágyóknak horgászengedéllyel kell rendelkeznie, valamint a 20 LE fölötti motorhoz jogosítvány szükséges.

További információk a horgászattal kapcsolatban: www.sporthorgasz.eu/horgaszrend/

Kiemelt ajánlatok